20 października przypada Światowy Dzień Owoców
i Warzyw, dlatego dzisiaj uczniowie klasy drugiej postanowili ten dzień zdrowo uczcić. Z samego rana wybrali się na Sulęciński rynek po jabłka i marchewkę, za które serdecznie dziękują, bo wyszły z nich przepyszne soki. Po powrocie wzięli się za pracę zaczynając od umycia warzyw i owoców. Następnie przeszli do konkretów, czyli obieranie i krojenie. Największą frajdą było wrzucanie oczywiście do sokowirówki i przyglądanie się jak wypływa z niej sok, który im bardzo smakował. Uczniowie przygotowali sok pomarańczowy, jabłkowy, jabłkowo-marchwiowy.
Klasa miała okazję wzmocnić witaminowo i Strażaków po udanej akcji przeciwpożarowej, która miała miejsce dzisiaj w szkole.
Ten dzień jest idealną okazją do tego, aby przypomnieć o roli warzyw i owoców w naszej diecie. Dbajmy o nasze zdrowie: jedzmy owoce i warzywa.